notícies notícies

Programació Carnestoltes 2015

Carnestoltes 2015

El pròxim 14 de febrer es celebrarà el Carnestoltes a Pego. Les disfresses tornaran a omplir els carrers del poble i durant unes hores els principals carrers estaran plens de festa i de gent. La idea de recuperar l’esperit tradicional del Carnestoltes va ser un èxit de manera que enguany es tornarà a repetir, però a més seguirem amb el concert previ del divendres de Carnestoltes, per als que no volen les aglomeracions del dissabte; per a aquesta nit s’ha preparat al Pla de la Font un concert amb grups de Pego, per a poder gaudir de la música i tindre un cap de setmana complet de festa, sempre tenint respecte pel poble i pel veïns.

A més com sempre s’ha assolit la tradició de la desfilada de *Carnestoltes infantil el dissabte pel matí, i comptem ja per la seua IV Edició, amb la col·laboració per a l’organització de les Associacions de Pego.

 

BASES

La setmana del 12 de febrer, s’instal·larà una Fireta que estarà muntada en el Passeig Michel, que al llarg de la setmana farà un dia dedicat al xiquet i es faran preus especials a tots els assistents.

El mateix divendres 13 per la nit, Divendres de Carnestoltes, continuant amb la iniciativa de l’any passat. A les 23:30, començarà un concert a càrrec de tres grups de Pego: Trilogy, Blat i Lilit* al Pla de la Font.

Concert Vespra Carnestoltes 2015

Per a començar la Diada de Carnestoltes, el dissabte 14 de febrer, pel matí tindrem la IV Desfilada Infantil i contarem amb la Xaranga la Contracant a més de la colla de la Clandestina, a les 11 del matí des de la Plaça del Mercat fins el Pla de la Font, on hi haurà jocs i animació infantil per a tots els xiquets. La concentració serà a les 10:30, i les escoles es reuniran per cursos i després eixiran per escoles en l’ordre establert prèviament. La desfilada estarà organitzada per associacions festeres de pego, perquè pensem que és una bona manera de fomentar les arrels tradicionals del nostre poble, i amb la col·laboració de les AMPES dels quatre col·legis.

Per la nit, la tradicional desfilada començarà a les 00:30, on es decidiran els premis a la millor disfressa individual i a la millor colla entre tots els participants. Dotats amb 100 i 150 € respectivament. Que començarà del Pla de la Font fins a la Plaça del Mercat, i estarà animada per la Batucada Ondarattack i la Xaranga La Contracant, a més de l’Agrupació Musical de Pego.

Hi haurà tres zones de música; una al Pla de la Font, l’altra a la Plaça del Mercat i la tercera a la Plaça de l’Antic Regne. La Primera, amb una espectacular macrodiscomòbil, serà el punt de concentració de tota la gent abans de la desfilada, i tindrà un horari de 23:00 fins les 2.30; mentre que les altres dos acabaran a les 6 de la matinada. Les orquestres seran “Wonder” i “Limite”, que es combinaran amb la música de DJ’s de renom per a que no pare la música en tot la nit. A més per ser un dia important, la zona de les afores, tindran un horari especial de tancament, i també trauran al carrer la seua música muntant macrodiscomòbils pels voltants. Aquesta zona serà l’última en tancar la música a les 08:00 h per a intentar respectar també a aquells pegolins que no volen participar de la festa i també tenen dret al seu descans.

S’oferirà a les associacions i veïns de Pego la possibilitat de posar barres en la zona de la plaça del Mercat, i també en L’Avinguda d’Alacant i La Plaça de L’antic Regne, per tant seguim apostant pels pegolins.

Per suposat, per a tots el veïns de les zones on es concentra tota la festa s’habilitarà un pàrquing gratuït amb vigilància privada per a poder deixar els vehicles fins el diumenge dia 15 de matí, situat al recinte de Multiactivitats la Trilladora.

Al llarg de tota la zona es distribuiran WC’s químics.

També hi haurà destinats llocs per als llocs de venda de menjar pròxims a la zona de les orquestres.

Planol zones habilitades aparcament 2015

S’habilitaran zones de pàrquing per a autobusos i vehicles que arriben durant la vesprada i la nit, en l’àrea del polígon industrial de la Carretera de Dénia, així com els carrers pròxims a l’Avinguda Alcalde Fernando Alemany Ortolà, i al polígon industrial de Pego.

Es tancaran algunes zones o carrers en els que tradicionalment es varen produir problemes en edicions anteriors, i que l’any passat ja varem solucionar prenent aquestes mesures, ja que estarà prohibit el pas dels vianants, a excepció dels veïns. Totes aquestes zones estaran vigilades i controlades pels membres de l’empresa de Seguretat privada contractada expressament per al servei de Carnestoltes 2015.

Es disposaran de diverses zones amb ambulàncies i dos amb hospitals de campanya, un d’ells mòbil, primer situat al Pla de la Font a l’eixida de la desfilada i més tard prop de la carretera d’Oliva; l’hospital de campanya fixe estarà a l’ambulatori.

També tindrem reforç de la plantilla de la Policia Local de Pego, així com de gran quantitat d’efectius de la Guàrdia Civil, i l’empresa de Seguretat Privada; a més d’ampliar el servei mèdic per a l’hospital de campanya que muntarà Acció Urgent, i que vetlaran per a vigilar que tot vaja bé i els veïns puguen gaudir del Carnestoltes.

S’intensificaran els controls per part de les autoritats dels vehicles amb beguda i altres substàncies a les entrades del poble, per a garantir la festa sense abusos.

El servei de neteja començarà la feina a partir de les 6 de la matinada, des de les afores fins el centre del poble, per a evitar les majors molèsties als veïns. Demanem paciència perquè serà un dia complicat però a migdia el poble estarà completament net.

Raul Tamarit Seresola

Regidor de Festes