el poble el poble

Situació geogràfica

Pego es troba en la comarca de La Marina Alta. situada al nord de la província d’Alacant i al sud de la província de València.

Mapa Thumb

Com arribar

Es pot arribar per diferents vies segons d’on procedisques.

Pel nord, si véns per l’autopista A-7 has d’agafar l’eixida Oliva – Pego. Una vegada fora del peatge et dirigeixes cap al sud, es a dir, cap a Oliva, eixe tram de carretera és la Nacional N-332, quan ja has arribat a l’altre extrem de la població, a la dreta, hi ha una desviació cap a Pego, la comarcal 3318. Continua eixa carretera secundaria i arribaràs a Pego. Però si no te n’has adonat d’eixa desviació pots continuar uns quilòmetres més per la N-332 i a l’altura del Parc Natural agafes l’altra desviació a la dreta on podràs arribar a Pego gaudint del meravellós paisatge de la Marjal.

Si véns des d’Alacant, es a dir, des del sud cap al nord i vas per l’autopista A-7 has d’agafar l’eixida d’Ondara - Pego. Una vegada fora de l’autopista, ves en direcció cap a València, creuant la població d’Ondara i El Verger per la nova circumval·lació fins l’eixida cap a Pego i en uns 10km. Arribaràs, aquesta és una carretera de muntanya amb un excel·lent paisatge però amb centenars de corbes el que fan que el recorregut siga més esgotador.

Mapa Thumb

Clima mediterrani

La temperatura mitjana anual és alta, 18 graus, i també ho són les precipitacions, aproximadament uns 900mm anuals, que en gran mesura penetren en les muntanyes de natura calcària i originen una zona baixa amb un potent aqüífer, amb dos fonts i curts però, cabalosos rius: el Bullent i el de Racons o Molinell.

La tranquil·litat, l’excel·lent climatologia, l’extraordinària conservació del medi ambient, les properes platges d’arena fina i les aigües netes les modernes instal·lacions esportives i sanitàries, les festes, la varietat gastronòmica, l’amabilitat dels seus habitants i l’alta qualitat de vida fan de Pego el lloc idoni per viure o passar les seues vacances.