notícies notícies

Programació Carnestoltes 2016

Actualalització: S'ha afegit la sol·licitud per a participar en el concurs de disfresses.

Carnestoltes 2016

El pròxim 6 de febrer es celebrarà el Carnestoltes a Pego. Les disfresses tornaran a omplir els carrers del poble i durant unes hores els principals carrers estaran plens de festa i de gent. La idea de recuperar l’esperit tradicional del Carnestoltes va ser un èxit de manera que enguany es tornarà a repetir, podrem gaudir de la música i tindre un cap de setmana complet de festa per a menuts i grans, sempre tenint respecte pel poble i pel veïns.

A més com sempre s’ha assolit la tradició de la desfilada de Carnestoltes infantil el dissabte pel matí, i contem ja en la seua V Edició, amb la col·laboració per a l’organització de les Associacions de Pego.

 

Planol Carnestoltes 2016

BASES

A partir del 5 de febrer, s’instal·larà una Fireta que estarà muntada en el Passeig Michel, que al llarg de la setmana farà un dia dedicat al xiquet@ el dimarts dia 9 ‘Dia de la Crosta’ on es faran preus especials a tots els assistents.

El divendres dia 5 hi haurà un teatre infantil on podran participar tots els xiquets a la Plaça del Mercat patrocinat per la Regidoria de Cultura a partir de les 17’00 h.

Per a començar la Diada de Carnestoltes, el dissabte 6 de febrer, pel matí tindrem la V Desfilada Infantil i contarem amb la Xaranga la Contracant a més de la colla de la Clandestina. La concentració serà a les 10:30, i les escoles es reuniran per cursos i després eixiran per escoles en l’ordre establert prèviament a partir de les 11 del matí des de la Plaça del Mercat fins el Pla de la Font, on hi haurà jocs i animació infantil per a tots els xiquets. La desfilada estarà organitzada per associacions festeres de pego, com ara les ARRAPADES per fomentar les arrels tradicionals del nostre poble.

Per la vesprada, com a gran novetat enguany la tradicional desfilada començarà a les 20:00, on es decidiran els premis a la millor disfressa dividits en tres categories:

  • Categoria A: Individual dotat amb 150 €.
  • Categoria B: Grups Menys de 5 participants dotat amb 400 €.
  • Categoria C: Grups Més de 5 participants dotat amb 800 €.

L’itinerari començarà a l’encreuament entre Sant Agustí i Argentina, fent el següent recorregut, Pla de la Font, Passeig Cervantes part esquerre (S. Josep), baixant per la part dreta del Passeig Cervantes finalitzant en el Pla de la Font; la desfilada estarà animada per les bandes pegolines: Batucada Batukambra, la Xaranga La Contracant, la Xaranga Garanxa i la Batucada Ondarattack. Per a inscriure’s al concurs de disfresses, s’haurà de fer recollint previament un full d’inscripció a l’Ajuntament o a través d’e-mail a l’adreça carnestoltespego@gmail.com des del dia 25 de Gener fins el 5 de Febrer.

Hi haurà tres zones de música; una al Pla de la Font, l’altra a la Plaça del Mercat i la tercera a la Plaça de l’Antic Regne. La Primera, amb una espectacular macrodiscomòbil, serà el punt de concentració de tota la gent zona on s’haura realitzat el desfile, i tindrà un horari de 19:00 fins les 04.00; mentre que en les altres dos zones començara a la 1 fins a les 6 de la matinada. En la Plaça del Mercat tindrem l’orquestra “Seven Crashers” i a la Plaça Antic Regne una espectacular macrodiscomòbil amb animació, que es combinaran amb música de Dj’s per a que no pare en tot la nit. A més per ser un dia important, la zona de les afores, tindran un horari especial de tancament, i també trauran al carrer la seua música muntant macrodiscomòbils pels voltants. Aquesta zona serà l’última en tancar la música a les 8h per a intentar respectar també a aquells pegolins que no volen participar de la festa i també tenen dret al seu descans.

S’oferirà a les associacions i veïns de Pego la possibilitat de posar “barres” en la zona de la plaça del Mercat, i també en L’Avinguda d’Alacant i La Plaça de L’antic Regne, per tant seguim apostant pels pegolins.

Per suposat, per a tots el veïns de les zones on es concentra tota la festa s’habilitarà un pàrquing gratuït amb vigilància privada per a poder deixar els vehicles fins el diumenge a les 15 h. de la vesprada, situat al recinte de Multiactivitats la Trilladora.

Al llarg de tota la zona es distribuiran WC’s químics.

També hi haurà destinats llocs per als llocs de venda de menjar pròxims a la zona de les música.

S’habilitaran zones de pàrquing per a autobusos i vehicles que arriben durant la vesprada i la nit, en l’àrea del polígon industrial de la Carretera de Dénia, així com els carrers pròxims a l’Avinguda Alcalde Fernando Alemany Ortolà, i al polígon industrial de Pego.

Es tancaran algunes zones o carrers per a major tranquilitat dels ciutadants prenent mesures i prohibint el pas dels vianants, a excepció dels veïns. Totes aquestes zones estaran vigilades i controlades pels membres de l’empresa de Seguretat privada contractada expressament per al servei de Carnestoltes 2016.

Es disposaran de diverses zones amb ambulàncies i dos amb hospitals de campanya, un d’ells mòbil, primer situat al Pla de la Font i més tard prop de la carretera d’Oliva; l’hospital de campanya fixe estarà a l’ambulatori que disposarà d’un reforç de servei mèdic privat.

També tindrem reforç de la plantilla de la Policia Local de Pego, així com de gran quantitat d’efectius de la Guàrdia Civil, i l’empresa de Seguretat Privada; a més d’ampliar el servei mèdic per a l’hospital de campanya que muntarà Acció Urgent, i que vetlaran per a vigilar que tot vaja bé i els veïns puguen gaudir del Carnestoltes.

S’intensificaran els controls per part de les autoritats dels vehicles amb beguda i altres substàncies a les entrades del poble, per a garantitzar la festa sense abusos.

El servei de neteja començarà la feina a partir de les 6 de la matinada, des de les afores fins el centre del poble, per a evitar les majors molèsties als veïns. Demanem paciència perquè serà un dia complicat però a migdia el poble estarà completament net.

Rebeca Bañuls Cardona

Regidora de Festes

Documents adjunts